x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

torstai 5. toukokuuta 2011

Yksin kotona

Piakkoin on ensimmäisen yksinolon aika. Emma on työharjoittelussa ja itse menen yöksi töihin, mutta jääkaapin sisältö näyttää vähintäänkin säälittävältä. Pikainen reissu polkupyörällä ruokakauppaan toivottavasti muuttaa tilannetta!

Pentuaitana meillä on käytössämme tuo loistavaksi koettu Bilteman kompostikehikko :) Hintaa noin kymppi, ja ajaa aivan saman asian kuin kalliit pentuportit. Noh, eipä tuohon eteisen ja olohuoneen väliseen aukkoon mitään pentuporttia olisi leveytensä puolesta edes saanut - ainakaan mitenkään inhimilliseen hintaan. Tänään aamulla Elvi ja pikkupentu jo varovasti leikkivätkin, mutta varotoimena ainakin näin aluksi eristetään karva-asukit toisistaan keskenään ollessaan. Elvi vielä aika lailla varoo, kun vissiin Hippu on sen mielestä ihan liian pieni leikkikaveriksi :D Toisaalta, Hippu ei tunnu ymmärtävän Elvin leikkiinkutsuja ihan niin kuin tätikoira tarkoittaisi... Vähitellen sitten voidaan alkaa katsoa, josko jätetään aita pois koirien välistä, kunhan koirat ovat tutustuneet toisiinsa entisestään. Vielä ei uskalleta ottaa ylimääräisiä riskejä :) Hippu kun on kovin pieni, ja Elvillä saattaisi mennä kaulanahassa roikkuvaan natiaiseen hermot :) Kyllä niillä on kuitenkin vielä monta vuotta aikaa telmiä keskenään!

Photobucket

Joitain muitakin uusia asioita tänään on koettu: Hippu on mitä ilmeisimmin oppinut haukkumaan! Tiedä sitten että onko kyseessä vielä vahinko, jota pentu ei silläänsä tajua haukkumiseksi, mutta pieniä haukahduksia on tänä aamuna kuultu :) Koska kyseessä on göötti, pyrimme heti alkuunsa puuttumaan sisällä haukkumiseen naapurisovun ylläpitämiseksi. Elvi on onneksi tuollainen ölisijä joka ei käytännössä lainkaan hauku sisällä, joten sisähiljaiseksi opettamisen ei luulisi olevan ylettömän hankalaa Hipunkaan tapauksessa. Ulkona haukkuminen tullee olemaan asia erikseen, ja sitä katsotaan sitten myöhemmin kun asiasta tulee ajankohtainen :)

Onneksi Elvi on tuollainen rauhallinen otus, joka ei reagoi lyhyisiin yksinoloihin juuri mitenkään. Kauppareissun jälkeen nähdäänkin, millainen Hippu on pelkässä koiraseurassa! Jännityksellä odotetaan... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti