x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

lauantai 28. toukokuuta 2011

Säikyttelevä natiainen

Hippu sitten onnistui säikäyttämään isäntäväkensä oikein huolella.. Toissailtana pieni hyppäsi sohvaa vasten kerjäten huomiota, mikä nyt vielä onkin ihan normaalia. Sitten saatiinkin nostettua pulssia lain sallimissa rajoissa ja lisäksi pienimuotoinen iltakruisailu Hattulaan.

Hippu alkoi tosiaan vääntelemään ja venyttelemään kaulaansa hieman epäluuloisen näköisenä. Jos tämä ei olisi riittänytkään isäntäväen säikäyttämiseen, pennun vatsa turvotti aivan pinkeänä ja sen korvat ja ikenet olivat aivan kalpeat! Kun suuhun yritettiin enemmän katsoa alkoi pieni huutaa kurkku suorana ja vinkua ja riuhtoa itseään pois. Koska normaalisti Hippu antaa ihan nätisti katsoa suuhunsa ja ottaa ylimääräiset pois, ei tämä ollut mitenkään normaalia. Kaiken hyvän lisäksi hauva oli tavattoman väsynyt ja alakuloinen, vaikka oli nukkunut normaalisti. Siitähän sitten otettiin puhelinta kauniiseen käteen ja hetken selailun jälkeen löydettiin netistä päivystävän eläinlääkärin puhelinnumero.

Noh, kuulemansa perusteella eläinlääkäri ehdotti vierasesinettä ruuansulatuksessa. Moiseen aikaan (torstai-ilta klo 20:45) ei tässä kylässä kuitenkaan asialle voitaisi mitään tehdä, joten meidät ohjattiin ottamaan yhteyttä VetHaus-eläinklinikalle Hattulaan. Puhelinsoitto sinne, ja edelleen diagnoosina tarjottiin vierasesinettä. Otettiinpa sitten Hippu kantoon ja suunnattiin hevosvoimat kuljettamaan seuruetta Hattulaan.

Hattulaan päästiin sopivan ripeästi ja - - Hippu unohti kaiken kivun päästyään pieneläinklinikan ovesta sisälle. Kiitos näistä. Pieni heilutti häntäänsä hoitajille ja voitiin todeta, ettei vaivojensa syynä ilmeisestikään olekaan pelätty vierasesine. Tutkimuspöydälle Hipun matka kuitenkin vei.

Hetken päästä koiraa kiikutettiin röntgeniin ja vielä pidemmän hetken päästä se tuotiin takaisin. Vierasesine-epäily vaihtui ummetukseksi ja edellisenä iltana liian isona nielaistun Frolicin aiheuttamaksi kurkun aristukseksi. Ja suoli oli kuulemma täynnä sitä itseään. Eläinlääkäri oli antanut Hipulle hoitohuoneessa peräruiskeen ahdistuksen helpottamiseksi ja olipa saanut palkkioksi vaivannäöstään kourallisen schaissea hoitopöydälle :)

Lopulta Hippu oli jälleen oma reipas itsensä. Ansioituneesta esityksestään Hippu sai lopulta kolmen päivän kuurin parafiiniöljyä (josta kirppu itse sanoo: "NAM!!") ja samaksi ajaksi noin kuusi ruokailukertaa päivässä tavanomaisen kolmen sijaan. Isäntäväki sai muistoksi Hattulan reissusta 175 euron laskun. Kiitos ja kumarrus. Onneksi tajuttiin ottaa elikolle myös hoitokuluvakuutus!

Photobucket
Ihan terve se on :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti