x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

tiistai 17. toukokuuta 2011

Laumahierarkiaa

Rotumääritelmää kirjoitettaessa joku on pannut merkille, että länsigöötanmaanpystykorva on luonteeltaan "valpas, tarmokas, rohkea ja tarkkaavainen". Jep. Mitä ilmeisimmin meillä on göötti.

Photobucket

Elvi ja Hippu ovat jälleen telmineet keskenään koko aamun ja eilisen illan. Illalla oli ehkä jonkinnäköistä taistelua, kun molemmat halusivat leikkiä samalla pehmorotalla. Ja miten voi olla, että tuo pienempi tassuttelija on niin itsepäinen, että saa lopulta AINA sen haluamansa lelun Elviltä? :D Elvi jaksaa ja jaksaa vetää Hipun kanssa kilpaa, mutta kun Hippu hiukan pörisee innosta, on Elvi heti jättämässä leikkiä sikseen. Tätikoira ei jaksa.

Photobucket

Photobucket

Välillä Elvin ja Hipun leikit ovat aika rajujakin, kun Elvi yrittää kaikilla sallituilla tavoilla saada itselleen lelun, jonka toisessa päässä roikkuu jokin ihmeellinen karvamöykky :D Toisinaan pistää ihmettelemään, että miten pienessä göötissä riittää niin paljon virtaa noinkin paljon isompaa koiraa vastaan, mutta ehkäpä tuo kohta "göötti" onkin juuri se vastaus kysymykseen! Hippua ei ainakaan voi syyttää liiasta pehmeydestä. Kyllä sillä riittää päätä laittaa vastaan, mutta sitten kun leikki on loppunut ja Elvi kouluttaa Hiputinttiä tavoille, pieni ymmärtää kuitenkin totella isompaansa. Näyttäisi siltä, että pikkukoira tajuaa eron leikin ja vallitsevan arvojärjestyksen välillä :)

Photobucket

Ja tiedä sitten mitä mahdollisesti joskus tulevaisuudessa tulee luonnetestissä tai vastaavassa tulokseksi hermorakenteesta ja muista. Hipun voisi jo nyt luokitella lauskausvarmaksi :D Tuossa eilen illalla jostain suunnasta x kuului lenkin aikana kaamea pamahdus (ilmeisesti jonkun amistuning-Corollan pakoputkesta), eikä Hippu ollut millänsäkään :D Elvi tosin hiukan luimisteli ääntä, mutta Hippua ei ilmeisesti joko jaksanut kiinnostaa, tai sitten se ei vain antanut moisten äänten itseään häiritä :) Toisaalta, eipä tuo tullut juurikaan yllätyksenä: pari kertaa Hippu on kaatanut päälleen seinää vasten nojanneen kompostikehikkopalan. Natiainen vain kapustaa verkon alta pois ja nöhköttelee kehikkoa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan! Kaatuessaan moinen kuitenkin rämisee melko huolella, joten kaipa Hippu sitten luonnekuvassakin vain möllöttää rämisevää peltiä. Voin jo kuvitella sen ilmeen: "Hei pliis, eiks vois niinku hetken ees yrittää antaa pikkukoirien vaan olla ja kävellä!" :D

Photobucket

Näyttää siltä että perheen koirat ovat jo väsähtäneet kaikesta aamuisesta riekkumisestaan. Elvi nukkuu ruokapöydän alla ja Hippu on valloittanut Elvin pedin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti