x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Lätkähuumaa ja tassunjälkiä

Huhhuh, kyllä vietiin viime yönä Ruotsin poikia niin kauas kahville, etteivät enää taineet olla samassa hallissakaan suomalaisten veivaillessa jääkiekkohistoriaa! Hippu katsoi sohvalla lätkää kuin olisi jopa ymmärtänytkin jotain :D Ainakin pieni koira oli väsynyt ja onnellinen kun ottelu loppui. Että kyllä nämä länsi-göötanmaalaisetkin ymmärtävät, kumpi joukkue sen kullan anstaitsee ;D

Photobucket
Valmistautumista Ruotsi-Suomi -jääkiekkofinaaliin :)

Hiputintti ja Elvikki olivat valmistautuneet matsiin jo hyvän tovin ennen kiekon putoamista jäähän. Taistelutahto oli ainakin Hipulla kohdallaan, kun isompi ja pienempi karvainen vetivät narulelua kilpaa eri suuntiin. Voi kyllä hyvällä omallatunnolla sanoa, että göötti on "suuri koira pienessä koossa"! Voi sitä pörinän ja purinan määrää kun Hippu ei olisi millään tahtonut luopua lelusta, vaikka Elvi kuinka kiskoi sekä Hippua että tämän pahvilaatikkoa repiessään narun toisessa päässä :D Lopputulos oli ehkä hiukan yllättävä, kun HIPPU murahti Elville! Tätikoira oli ihan o.O ja päästi lelusta irti väistyen takavasemmalle. Hippu oli kyllä onnellinen "voittaessaan" lelun itselleen :) Alkaakohan Lesnik hiukan pehmittyä pikkukoiran suhteen..?

Photobucket
"Hei sul on tollanen joku lelu täällä!"

Photobucket
"Kuules natiainen, se on mun!"

Photobucket
Niinhän siinä kävi, että Hippu ei lelusta luopunut...

Photobucket
...ja Elvi jäi katsomaan sivummalta :D

Elvi on alkanut ylipäätään ottaa pikkukoiraan enemmän kontaktia :) Aiemmin Elvi on katsonut Hippua hiukan sillai "ptyih, haiseva pentu!", mutta nykyään leidi on paljon avoimempi. Onhan Elvin pari kertaa pitänyt sanoa Hipulle melko rumastikin, että pieni on ymmärtänyt olevansa oikeasti pieni, mutta eihän noilla kahdella ole mitään oikeaa ongelmaa ollut keskenänsä. Hippu ei enää (ainakaan niin usein) yritä näätiä Elviltä puruluita ja leluja ihan niin röyhkeästi kuin ennen, vaikkakin kyllä se sitä edelleen tekee! Eilen oli koirilla pieni erimielisyys sen suhteen kumpi saakaan jäytää savurullan viimeiset rippeet. Hippu kävi ensin näätimässä rullanlopun Elvin kirsun alta, mutta laakakorva nyt ei ihan niin helpolla luovuttanutkaan :D Paria hetkeä myöhemmin Elvi kylmästi käveli Hipun viereen, urahti ja otti jämät itselleen kuin pikkukoira ei olisi missään vaiheessa edes jäytänyt puruluuta :D Hippu jäi katsomaan hiukan ihmeissään että mitä tapahtui, mutta yritti kaikesta huolimatta hiukan myöhemmin käydä ottamassa herkun itselleen. Elvin matala murina sai kuitenkin Hipun toisiin aatoksiin, ja Hippu sai kehut hienosta luopumisesta :)

Nyt kun Elvi on alkanut ymmärtää Hipun olevan pysyvä osa laumaa, ei se enää samalla tavoin ole Hipusta mustasukkainen kuin aluksi. Jossain vaiheessa koirien välit ehkä hiukan kiristyivät kun Hippu pomppi alati Elvi kuonolle ja yritti pyydystää tätikoiran häntää. Vähitellen Hippu on oppinut puhumaan koiraa ja osoittamaan huomionkaipuunsa eri tavoilla kuin ennen. Elvi on päivä päviältä silminnähden rauhallisempi ja rennompi pennun kanssa :)

Photobucket

PS. Hippua tänään 4,2kg :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti