x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

tiistai 3. toukokuuta 2011

Kaksikoiraista elämää

Koskaan ennen ei kummallakaan meistä ole ollut kahta koiraa. Pikkuista totuttelua tämä on kyllä ollut, kun toinen koira käy ulkona parin tunnin välein, ja toinen kaipaa lähes tunnin lenkkiä päivittäin.

Vähitellen koirien elämän yhteen sovittaminen on helpottunut, ja eilen illalla Hippu ja Elvi kävelivät jo yhdessä korttelipuiston ympäri :) Hippu on kyllä niin mainio kun se menee ihan sokeana Elvin perässä! Välillä Elvi kävelee kirjaimellisesti sen yli, kun pentu poukkoilee aivan hervottomana tätikoiran edellä. Pikku hiljaa Hippu on kuitenkin oppinut katsomaan enemmän eteensä.

Tänään käytiin koirien kanssa ulkona niin, että Hippu oli vapaana ja Elvi hihnassa. Hippu oli vissiinkin yön aikana kerrannut unissaan ulkoilun syvintä olemusta, ja tänään käpsyttely sujui jo varsin mallikkaasti! Hippu on kyllä niin helppo ulkoilutettava kun se menee sinne minne Elvikin, eikä vaeltele ympäriinsä. Mitä nyt eilen pikkukoira kävi katsomassa naapuritalon parvekkeella olevia poikia ja oli niin kiinnostunut näiden lässyttelystä, ettei olisi millään malttanut tulla takaisin :D Piti sitten lopulta käydä ottamassa karkulainen syliin ja kantaa takaisin Elvin viereen nurmikolle. Mutta muuten Hippu on pysynyt todella nätisti lauman mukana :)

Photobucket
Pikkukoira on ihan väsynyt kaikesta oppimastaan :)

Ei mitenkään uskoisi, että Hippu tuli meille vasta lauantaina! Se on muutamassa päivässä sopeutunut loistavasti Elviin, ja koirat ovat jo varovasti leikkineetkin yhdessä :) Hyvin lyhyitä tuokioita, mutta alku se on sekin! Lisäksi Hippu on äärettömän reipas. Tuntuu ettei se edes osaa pelätä mitään :) Nyt onkin ollut helppoa totuttaa sitä ääniin ja uusiin tilanteisiin. Polkupyräilijätkin ovat saaneet ajella rauhassa ohitse ja Hippu on vain katsonut että onpas kummaa porukkaa :D Autojakaan Hippu ei ole keksinyt alkaa jahtaamaan.

Ainakin vielä vaikuttaa siltä, että pikkuisesta göötistä kasvaa erittäin mallikelpoinen koirakansalainen ilman sen suurempia ongelmia. Toisaalta, murrosikää odotellessa :/ Tänään Emma kävi ostamassa pennun koulutukseen sopivia nameja, ja kohta voidaankin alkaa enemmälti opettamaan luoksetuloa, paikallaan olemista ja muita tuiki tärkeitä taitoja :)

Photobucket
Toisellakin karvatassulla on välillä veto loppu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti