x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Torronsuo (ei Toronto)

Alettiin etsiä Google mapsin avustuksella sopivaa reittiä Torronsuon kansallispuistoon. Hakukenttään "Torronsuo" joten ei pitänyt olla sen ihmeellisempää - paitsi kun palvelu ehdottaa: "Tarkoititko: Toronto"? Juu ei ollu Toronto, mutta löydettiin silti perille! :D

Elikkäs suuntasimme Torronsuon kansallispuistoon. On muuten hienon näköinen paikka, jos on mahdollisuuksia käydä niin ainakin allekirjoittaneet suosittelevat! Valittiin sitten se hiukan pidempi lenkki, joka olisi päättynyt Härksaaren vanhalle louhokselle. Puolessa välissä matkaa kuitenkin alettiin katsella vähän tarkemmin noita etäisyyksiä, ja päädyimmekin menemään Kiljamon näkötornille. Siinä sitten mennessä Elvi keksi alkaa kaivaa suota kuin olisi suurikin arkeologi, mutta meille vähemmän kaivamista ymmärtäville jäi kuitenkin arvoitukseksi kaivuun perimmäinen funktio. Se nyt tuskin oli kuitenkaan mikään suuri menetys, koska koira vaikutti äärettömän onnelliselta toteuttaessaan itseään! Nähtiinpä siinä samalla tämän kesän ensimmäinen leppäkerttukin. Elvi olisi ihan selvästi tahtonut mennä myös vapaana pitkin aavaa suota, mutta moinenhan ei nyt käynyt päinsä. Onneksi oltiin liikkeellä flexin kanssa, niin sai hurtteli liikuskella 8 metrin säteellä omia polkujaan :)

Photobucket

Reitti oli muutoinkin varsin hyvässä kunnossa ja pitkospuun olivat mukavan leveitä taaperrella. Elvi olisi pariin kertaan kyllä tarvinnut hiukan laveampaa uraa, koska putosi turkkia ravistellessaan kerran sammalikkoon, ja toisella kerralla näätimöllä oli niin paljon vauhtia, että oli luiskahtaa pitkospuiden yli takaisin suohon :D Näkötornille päästiin kuitenkin itse kukin ehjinä :) Ja olipas muuten aikamoiset maisemat! Oli kiva sää, eikä pilviä ollut juuri nimeksikään (tai no, oli niitä, mut ei kannata olla aina niin tarkka!), joten tornista näkyi ihan mielettömän kauas! Elvi jätettiin ihan suosiolla odottelemaan tukevalle maalle, koska kokemuksesta saattoi päätellä Elvin juoksevan rappuset alas pää viidentenä jalkana. Tämä ratkaisu vaikutti paljon terveellisemmältä - mutta onnistuipa Elvin sitten hihnassa vääntää itsensä sellaiseen solmuun, että odotti isäntäväkeä pusikossa kolmella tassulla seisten. Piti sitten auttaa rassu pinteestä, mutta ilmeisesti sille ei jäänyt suurempia traumoja :D Kotimatkalle päästiin kukin ehjinä :)

Photobucket

-Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti