x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

perjantai 2. elokuuta 2013

Erikoisnäyttely 2013

Heinäkuun viimeiseksi viikonlopuksi oli järjestettu gööttien erikoisnäyttely Poriin, kansainvälisen näyttelyn yhteyteen. Hippu ilmoitettiin toki myös karkeloihin, koska aina on mukava lähteä rodun järjestämään tapahtumaan moikkaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin ja koiriin!

Samalla pääsimme pienelle kesälomareissulle, sillä lähdimme reissuun jo perjantaina ja olimme pari yötä Akin isovanhemmilla Eurassa. Olipas mukava päästä maalle ja kun sääkin suosi, oli mahtavaa viettää aikaansa ulkoillen koirien kanssa ja ilman sekä saunoen kunnon puusaunassa! Elvi varsinkin nautti auringonottomahdollisuudesta maaten liinan päässä pihalla kaiken mahdollisen ajan :D

Sunnuntaina saimme sitten nauttia auringonlämmöstä oikein riittämiin! Tosin pitää ajatella positiivisesti; mieluummin auringonpaisteessa kuin sateessa ;)

Matkasimme siis sunnuntaiaamuna Porin raviradalle molemmat koirat ja miljoona kassia ja pussukkaa mukana. Näyttelyalueella oli erinomaisesti järjestetty koirien vesihuolto ja Elvi kävikin lähes heti kastautumassa suihkun alla. Elvi vietti päivänsä boksissa, jota yritimme parhaamme mukaan varjostaa, Hipun selkään heitimme aina tilaisuuden niin salliessa märkää pyyhettä, joka taisi kyllä auttaa jotain. Näyttelystä lähtiessä koirat pääsivät vielä lutraamaan raviradan keskellä olevassa lammikossa ja Hippu otti uintimahdollisuudesta kaiken ilon irti :D

Hippu oli ilmoitettu nyt siis toista kertaa avoimeen luokkaan ja tällä kertaa vielä allekirjoittaneen oli tarkoitus esittää koira kehässä. Harjoiteltiin aika paljon kotona ja luotto oli kyllä, että tällä kertaa homma saattaisi onnistua vähän paremmin. Kotona liikkuminenkin oli jo alkanut sujua niin nurmella kuin hiekallakin ilman suurempia ongelmia, toki parantamisen varaa on yhäkin. Hipun lisäksi näyttelyssä "meitä" oli paikalla Hipun sisko Lily (N. Blueberry) avoimessa luokassa, Hipun toinen sisko Hukka (N. Bounceberry) valioluokassa, Hukan kämppis Huli (Ollin-Oilin Aurora) avoimessa luokassa, Hipun veljet Kössi (N. Bearberry) ja Lenni (N. Boysenberry) valioluokassa ja Jussi (N. Diamond) junioriluokassa. Lilyn ja Hulin kanssa mentiin peräkanaa avoimen luokan alkukehään, mukaan oli ilmoitettu 13 narttua joista muutama oli poissa. Hippu liikkui heti alkuun aika kivasti ja saatoin antaa sille vain pitkän remmin ja vapauden liikkua itse. Eli parempaan suuntaan ollaan asiassa ehdottomasti menty! Lämmin sääkin saattoi rauhoittaa sopivasti, mutta en valita :D

Pöytäharjoittelustakin on ollut selvästi hyötyä. Kiitos Annelle (Piskipalvelu) opastuksesta ja neuvoista sekä Jarille Hipun esittämisesti Tuusulan näyttelyssä; näistä on selkeästi ollut apua meidän pöytäkriiseilyssä :)! Nostin Hipun pöydälle ajoissa, jotta se (ja minä..) ehtii rauhoittua kunnolla (ja varastaa puolet nameista namitaskusta) ja alkaisi seistä kunnolla ilman että tarjoaa istumista, makaamista ja peruuttamista. Tuomarin tullessa sitä katsomaan oli meillä jo ihan mukava harmonia ja Hippu seisoi nätisti paikallaan. Tuomari laski hampaat tosi tarkkaan ja viimeisten kohdalla Hippu oli jo vähän sitä mieltä, että josko päätä repimällä sekin loppuisi. Tuomari vaan ystävällisesti totesi katsovansa nyt loppuun ja katsoikin.

 photo Hippu_erkkari_6_zps91001b9d.jpg

Sitten pyörähdettiin hieman kehässä ja jee, koira liikkui yhä tosi hyvin!

 photo Hippu_erkkari_5_zpse6284725.jpg

Seisottaessa oli itsellä jo sellainen hyvä fiilis, että ei enää stressannut. Että jos koira liikahtaa ja pitää korjata niin sitten korjataan ilman kiirettä, ei ne koneita ole. Kaikki mitä arvostelusta kuulin, kuulosti oikein mukavalta ja vielä yhden juoksukierroksen jälkeen saatiin käteen punainen nauha!

Loppujen lopuksi kilpailuluokassa oli vain neljä koiraa ja myös meidän porukan Huli oli päässyt neljän parhaan joukkoon. Siellähän me Jennin kanssa hysteerisenä hihitettiin vuorotellen, että "Miten voidaan täällä olla?" :D Meitä juoksutettiin vuorotellen kolmio ja SE oli vaikea. Hippu ei liikkunut siinä ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta varmaan osaksi kyllä johtui siitä, että itsellä ei keskittyminen enää riittänyt muuhun kuin siihen hemmetin kolmioon. Päästiin vielä toisen nartun kanssa kaksistaan tekemään kierros ja lopuksi tuomari sijoitti koirat. Hippu oli mahtavasti kolmas, Huli neljäs! Hienot tytöt meillä siis :) Ja riemu ratkesi siinä kohtaa, kun kehätoimitsija ilmoitti myös Hipun saaneen SA:n! Ensimmäinen SA ja vielä erkkarista, kylläpä hymyilytti :)

Paras narttu -kehää saatiin sitten odotellakin ihan hyvän aikaa ja Hippu ei siellä meinannut ekalla kierroksella oikein liikkua taas. Toisella kierroksella petrasi hyvin, mutta (ei mitenkään yllättäen) meidät käteltiin ulos. Oli kuitenkin hienoa esittää koiraa ekaa kertaa PN-kehässä ja vieläpä erkkarissa :) Meidän tulokseksi tuli siis AVO ERI AVK1 SA josta olimme kyllä TODELLA tyytyväisiä!

 photo Hippu_erkkari_4_zps568362a4.jpg

Arvostelukin haettiin ja luettiin, eihän siinä ollut loppujen lopuksi mitään negatiivista. Tällainen on siis Hippu Maija Mäkisen mielestä:
"2v. 3 kk (muistin sitten iänkin väärin hätäpäissäni :D) vahva komea narttu, jolla hyvät mittasuhteet ja jo nyt tilava valmis runko. Narttumainen pää, hyvät korvat, silmät ja purenta. Hyvä kaula ja ryhti, täyteläinen eturinta, hyvät kulmaukset, hyvä karva ja värimerkit. Vapaat tehokkaat liikkeet. Hyvä käytös ja temperamentti."

Kokonaisuudessaan meidän porukan menestys oli siis tällainen; Hippu AVO ERI AVK3, Hukka VAL ERI, Huli AVO ERI AKV4, Lily AVO EH, Kössi VAL ERI, Lenni VAL ERI ja Jussi JUN EH.

Hienosti siis meni koko porukalla :) Kasvattajaryhmään mentiin vielä lopuksi porukalla Hippu, Hukka, Lenni ja Kössi, josta tuloksena KASV-3 Kp.

Ihanana yllärinä Hukan ja Hulin omistaja Jenni sai vielä Ilona-kiertopalkinnon, eli hauskan taulun seinälleen vuodeksi! Ensi vuonna hän taas luovuttaa palkinnon jollekin göötti-ihmiselle, joka on vuoden aikana tuonut hänelle henkilökohtaisesti iloa koiraharrastuksen parissa :)

Meillä oli kerrassaan mahtava päivä ja sen toki kruunasi vielä Hipun sisarusten syntymä. Peppi-äiskä pungersi maailmaan 6 pentua sunnuntaiaamuna ja kaikki voivat hyvin :)

Nautitaan auringosta ja kesästä!

Seuraavaan kertaan,

Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti