x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

torstai 29. elokuuta 2013

Tapahtumaa jos jonkinlaista!

Taas on pieneltä ajalta jäänyt kirjoittelematta ja yllättävän paljon on ehtinyt tässä välissä tapahtuakin :) Lähinnä harrastusrintamalla siis.

Muutama viikko sitten täällä Forssassa järjestettiin koirien match show ja innolla tietysti osallistuttiin. Elvi pääsi taas kehään ihan muuten vaan, ekaa kertaa veteraaniluokkaan kaiken lisäksi! Hippu taas meni harjoittelemaan seuraavaa näyttelyä varten kehäkäyttäytymistä. Kotona treenit oli menneet ihan ok ja luottoa oli...Ilmeisesti turhaan :D

No, kuitenkin. Elvi pääsi kehään ensin. Veteraanikehä oli vähän tylsästi järjestetty siten, että kaikki koirat meni kehään yhtä aikaa, tuomari katsoi ne läpi ja sijoitti neljä parasta. Ei siis perinteistä punainen-sininen-nauha -kilpailua lainkaan. Elvi oli kehässä taas tuttuun tapaansa ihan onnellinen ja totisessa tilanteessa (olihan mummolle kotona sanottu, että se on pääsemässä Maailman Voittajaan ;)) ja käyttäytyi hienosti, mutta sijoitusta ei tällä(kään) kertaa hellinnyt. Meillä oli kuitenkin kivaa, joten eipä tuolla niin väliä :)

Hipun vuoro oli heti suoraan vetskukehästä tultua, joten juoksin oikeastaan suoraan kehään. Vaikka olin Hippua vähän yrittänyt kävelytellä etukäteen ja rauhoittaa hihnassa, sai tuollainen säntäily sen taas tietenkin kierroksille. Se rauhoittui kohtuullisen hyvin ja pöydällä olikin jo ok. Pöytätreeneistä on todella ollut apua meille molemmille, osataan rauhoittua molemmat ja saan koiran siinä seisomaan. Liikkeet oli taas vähän haastavampi asia... Sivuliike oli kuulemma hyvä, mutta yhä se vaan tarjoaa sitä katsekontaktia innostuessaan ja varsinkin taka- ja etuliikettä katsoessa se häiritsee liikkkumista, luonnollisesti. Hipun parina oli pieni sekarotuinen, ja saimme punaisen nauhan.

Pieniä aikuisia koiria oli taas ihan runsaasti ilmoitettu mukaan ja olipa porukassa myös Hipun agilitykaveri, dreeveriuros Röllikin. Rölli sai sinisen nauhan ja siinä loppukehiä odotellessa Röllin omistaja tuli kysymään voisinko viedä jomman kumman hänen koiristaan loppukehään, koska menisivät pahasti päällekkäin. Lupasin viedä Röllin jos tarve tulisi, ja sinnehän me sitten mentiin :D Rölli ei suostunut syömään multa kuin yhden nappulan, mutta käyttäytyi kyllä muuten oikein hyvin. Oli muuten aika erilaista esittää koiraa, joka on RAU-HAL-LI-NEN :D Seistä napotti paikallaan siinä mihin sen asetti, ja ravasi sopivaksi näkemäänsä tahtia vaikka olisi itse tehnyt mitä! Ihan hyvin ilmeisesti sitten meni, sillä tuomari asetti meidät sinisten kakkoseksi :D Vinkeetä!

Hipun kanssa paineltiin siinä sitten punaisten kehään ja siinä odotellessa Hippukin taas vähän rauhoittui. Liikkeestä ei meinannut tulla enää yhtään mitään, satunnaisia pätkiä ravasi hienosti, mutta plääh. Oli hankala sovittaa oma vauhti muiden koirien kanssa sopivaksi, pienissä koirissakin on kuitenkin niin paljon eroja. Sen verran sain kuitenkin Hipun liikkumaan, että se valittiin jatkoon, kuuden parhaan joukkoon. Neljän parhaan joukkoon sitä ei kuitenkaan enää sijoitettu, mutta "kuudes" sijakin oli oikein hyvä ottaen huomioon juurikin tuon liikkumisen hankaluuden taas vaihteeksi.

Mukava ja aurinkoinen päivä oli ja match show oli hyvin järjestetty!

Seuraavana lauantaina, eli. 24.8. oli sitten taas ihan oikean näyttelyn vuoro. Hippuhan oli ilmoitettu Tervakosken KV:hen, johon oli tulossa myös Hipun sisko Hukka ja veli Riki. Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 11 gööttiä ja tuomarina oli muutoksen jälkeen Maret Kärdi.

Oltiin Hipun kanssa ajoissa paikalla ja lueskelin luetteloa; ilmoitettuna olisi Hipun lisäksi vain kaksi narttua, jotka voisivat ottaa sertin vastaan. Sertijahtiin siis! Hippu liikkui MAHTAVASTI kehässä kun kävin pariin otteeseen ennen arvostelua. Selvästi ruohoalusta on hieman raskaampi liikkua, joten se vähän rauhoittaa menoa. Se myös seisoi kivasti, joten hyvillä mielin odottelimme arvostelua.

Riki-veli oli "meistä" ensimmäisenä vuorossa ja tuomari selvästi tykkäsi siitä; poika oli loppujen lopuksi ROP ja sai ensimmäisen sertinsä, hieno saavutus! Hipun vuoroa odotellessa tajusin, että en ole nähnyt niitä kahta narttua paikalla lainkaan ja ne olivatkin jääneet pois. Täten Hippu oli ainoa, jolle serti voitaisiin antaa. Kamala jännitys päällä kehään ja Hippu seisoi alkuun kivasti. Mutta sitten... Pläts. Puolen kierroksen jälkeen olisin voinut todeta tuomarille että moro me lähdetään kotiin. En saanut koiraa liikkumaan mitenkään. Ei vaikka mitä tein. Yritin jopa ihan pysähtyä, peruuttaa muutaman askeleen, vaikkei se ehkä olekaan kovin hyvä asia kehässä. Mutta ei, ei tullut kyllä mitään taas. Pelkkää laukkaa ja hyppyjä, ravatessakin koira oli niin löysän lötkeä että voi taivas. Kierroksen jälkeen tuomari totesi, että "Onpa sillä pentumainen käytös vielä." ja tuli vähän sellainen "Ai really, en huomannutkaan..." -fiilis :D Etu- ja takaliikkeet mentiin samalla tyylillä ja olin todella jo valmis luovuttamaan. Pöydällä Hippu sentään oli nätisti ja seisoi hyvin. Mutta maassa tuomari seisotti kauan ja Hippu suurinpiirtein lönkötti lonkalla siinä. Yritin korjata, laittaa paremmin, kehua iloisella äänellä että se ryhdistyisi ja nostaisi edes hännän jnejne., mutta ei mitään vaikutusta. Se oli ihan kuin ylikeitetty makaroni. Ja seisoessa se on vielä yleensä niin napakka ja ryhdikäs :D EH:han sieltä napsahti sitten, tosin luokkavoitolla. Mutta eipä se paljoa ilahduttanut, kun olisi ollut se "helppo" serti saatavilla.

Arvostelupaperi oli täynnä tekstiä, nyt melkein viikkoa myöhemmin sieltä löytää jopa jo jotain positiivista. Aikamoista settiä kuitenkin:
"2,5v. keskikokoa korkeampi. Oikeatyyppinen narttu, jolla kokoonsa nähden hieman kevyt raajaluusto. Hieman avonaiset edestä. Kauttaaltaan hieman löysässä kunnossa. Kapeahko pään kiila. Korrekti hampaista. Oikeailmeiset keskitummat silmät. Hieman ohuet ja kookkaat korvat. Pitkähkö ja vahvuutta vailla oleva kaula. Hieman venytetty lanneosa ja matalahko hännän kiinnitys. Reilun pituinen, hieman ohut häntä. Toivoisin kiinteämmät ranteet ja kiinteämmät sekä paksummat tassut. Miellyttävä, pirteä luonne. Oikealaatuinen, lyhyehkö peitinkarva. Hyvä värivaihtelu. Runsaasti valkosita kaulassa, eturinnassa. Toivoisin enemmän lihasvolyymiä."
AVO EH AVK1

Ei ollut siis ihan varsinaisesti meidän huippuhetkiä :D Hipun Hukka-siskokin sai valioluokasta EH:n vähän samantyyppisellä arvostelulla ja oli kilpailuluokan kolmas.

Jälkeenpäin kuulin useammastakin paikasta, että Kärdi on tarkka tuomari ja koiran tulee olla todella hyvä että ERIn saa. Eli oikeasti EH:kin on hyvä, mutta mjääh, kyllähän sitä silti vähän pitää märehtiä ;) Totesimme Hukan Jenni-omistajan kanssa, että tämä päivä jääköön unholaan :D

Seuraavan kerran pyörähdämme kehässä Hyvinkään ryhmänäyttelyssä Esko Nummijärven arvosteltavana syyskuun lopulla. Siellä on siis tiedossa paaaaljon liikettä, josko Hippukin jossain kohtaa onnistuisi liikkumaan hyvin ;) Ja pitää varmaan kuntoilla hieman etukäteen :D

Tämän näyttelyn jälkeen jäämmekin taas jonkunmittaisella tauolle ja pidämme mammalomaa :D Meille on nimittäin tulossa karvaista perheenlisäystä! Hipun pikkuveli (isä: C.I.B POHJ MVA FI MVA DK MVA SE MVA Grålötens Rumplösä Rally Rune, emä: FI MVA NO MVA Svedala Peppi Porslinsdocka) muuttaa meille syys-lokakuun vaihteessa sijoitukseen :)  Kiitos Jarille tästä tilaisuudesta, toivotaan että pikkupojasta kasvaa ajanmyötä terve, mukavaluonteinen ja kaunis uros, joka voisi omalta osaltaan vaikuttaa positiivisesti gööttien jalostukseen. Pikkuveikka edustaa nimittäin erittäin harvinaista Tjappo-uroslinjaa (lisää aiheesta täällä) :) Tavoitteena olisi pennun kanssa aloittaa toko ja näyttelyt, ehkä sitä agilityäkin omaksi iloksi. Sen näkee sitten kun pentu kasvaa. Ja voihan se olla, että kokeilemme jotain aivan uutta!

Lopuksi muutama kuva vielä koirista (tai lähinnä Hipusta) päiväretkellä Torronsuolla. Vaikka syksyn tulo tuntuu ankealta, on siinä kuitenkin omia ihaniakin puoliaan. Syksyn värit ja aurinko kuvissa ovat mahtavia! :)

 photo Torronsuo_zps4a5c60f0.jpg

 photo Torronsuo_3_zps5c02e038.jpg

 photo Torronsuo_2_zpsb4d2fdb8.jpg

Kivaa oli siihen asti, että Hippu tipahti pitkospuulta hepulipäissään ja juoksi täysillä päin pitkospuun "tukirakennetta" :D Sen jälkeen se joutui hihnaan, vaikka olikin vapaana ehkä pari minuuttia kuvien ottamista varten... Uskomaton elukka :D

Huomenna mennään katsomaan pentuja ja lauantaina on Lempäälässä gööttipäivä, niistä juttua toivottavasti jo ensi viikolla! :)

- Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti