x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Parvekekausi avattu: +25 °C

Otetaan tähän kuitenkin katsaus myös eilisestä (hyih! silloinhan oli vielä toukokuu!!) metsälenkistä. Unohtamatta tietenkään koirien mahdollisesti huisisti paranevia matkustusmahdollisuuksia :)

Eilen sattui olemaan isäntäväen edustajilla ensimmäinen yhteinen arkipäiväksi osunut vapaapäivä ties kuinka pitkään aikaan! Päivä alkoi kuten nyt muutamana muunakin aamuna, eli koirien ruokinnalla ja ulkoilutuksella klo 07. Varsin mukava tapa aloittaa vapaapäivä, kannattaa kokeilla! Itsepähän on kukin tiensä valinnut ja satunnaiset, ilmeisen laittoman aikaiset aamuherätykset kyllä sietää :) Siihen se normaali sitten eiliseltä jäikin.

Hippu pääsi jälleen käymään eläinlääkärillä. Ja nyt joutui heti piikille. Rokotukset part 1 ovat nyt takana (eli niskassa) ja seuraavan kerran eläinlääkärin pöytä kutsuu toivottavasti vasta kuukauden päästä. Elikkolekuria nauratti meidän Hippumme "hiukan" iso takki, jossa ilmeisesti oli jotenkin kasvuvaraa.. Ilmeisesti pitää uskoa, kyllähän tuota kaulanahkaa tuntuu olevan ehkä hiukan enemmän kuin tuon kokoinen koira välttämättä omaan käyttöön tarvitsisi :D Hippu oli kyllä urhea rokotettava: ei se tainnut edes huomata koko piikkiä nahassaan.. Vissiinkin oli niin intensiivistä namin nassutusta ettei moisiin piikkeihin enää riittänyt tarkkaavaisuutta. Rokotus meni niin kuin oli oletettukin ja koira päätyi kotiin Elvin seuraksi isäntäväen kauppareissun ja muutaman muun lenkin ajaksi.

Nuo muutama muu lenkki olivatkin sitten autoliikkeitä. Tai pitäisikö sanoa "autoliike" ja autoliike. Ensimmäisenä nykyinen kottura vei Ford/Skoda -liikkeeseen. Ja hyvin nopeasti sieltä poiskin. Ei napannut kumpaakaan talouden kuskeista moiset. Skodan oli farmarimalleissa takaluukussa vihastuttava kynnys, joten se oli sitten siinä. Fordeissa... riittääkö että ne olivat Fordeja? Joka tapauksessa, ei lämmittänyt eikä tullut kauppoja.

Seuraavana olikin sitten paikallinen ruotsalaisia ajoneuvoja myyvä putiikki. Puodin seinässä luki Volvo, ja sisällä päädyimme katsomaan sellaista farmariautoa jonka takaluukussa luki V70. Ilmeisen palvelualtis oli myyjäkin, koska emme tainneet ehtiä olla sisällä vielä puolta minuuttia kun myyjä jo tarjosi apuaan! :) Ei olisi ihan ensimmäisenä olettanut kumpikaan meistä lähtevänsä esittelyä myöhemmin moisella koeajolle ja vielä vähemmän aamulla tiesimme lähtevämme kyseisestä liikkeestä hymyillen mukanamme pino paperi- ja painoteollisuuden lopputuotteita. Nyt pitääkin viihtyä jokunen tovi taskulaskimen ja esitteiden parissa. Onneksi tässä on vielä reilu vuosi ennen kuin vaihto on ajankohtainen.

Päästyämme kotiin, keksimme jälleen suuntia metsälenkille kera koirien. Tavallinen palttiarallaa puolen tunnin käpsyttely tuli jälleen suoriuduttua. Koirilla oli vissiin kivaa kun saivat pinkoa! Elvillä oli niin kivaa, että se pääsi lenkin jälkeen suihkuun pesulle :D

Photobucket

Photobucket
Run Forrest, run!!

Photobucket
Hippu, villi ja vapaa!

Photobucket
Elvikin on aika onnellisen näköinen :)

Tänään Emmalla olikin sitten hiukan pidempi päivä tallilla huomisten kisojen järjestelyjen takia. Siksipä olikin suorastaan hyvä päivä saada jotain aikaiseksi :D Siivoamisen lisäksi (vihdoin ja viimein) sain väkerrettyä parvekkeelle kaiteen alle verkon, jottei perheen pienimmäinen lopeta maallista vaellustaan opetellessan lentämään. Isäntäväellä on ollut sellainen kutina, että vaikka opetteluun onkin aikaa seitsemän kerrosta, ei pieni kuitenkaan omaksu moista lentotaitoa siinä ajassa. Siksipä siis tuo verkkomallinen ratkaisu. Ja sen on pakko olla käytännöllinen, koska eikös kaikki ruma ole aina käytännöllistä? ;)

Photobucket
No okei! Se verkkohässäkkä on ruma - mutta se on käytännöllinen! :D

Photobucket
Länsigöötanmaanpystykorva: huuja vahtikoira!

Nyt on sitten meidän talouden koirillakin mahdollisuus päästä viimekesäiseen tapaan pervekkeelle :) Elvin nyt sinne olisikin voinut päästää, mutta Hippu ikää 8 viikkoa olisi ollut vaarallista päästää samoille tonteille. Mutta nyt kun tuota on hiukan pentuystävällistetty, voi koko lauma viettää lämpöisiä ja aurinkoisia kesäpäiviä partsilla! :)

Photobucket
HALI!

1 kommentti:

  1. Kiitos Aki ja Emma ja koirulit, tää on loistoblogi! Pikkugöötin ja Hippukoiran elämää ja edesottamuksia on tosi kiva seurata... laadukasta sisältöä tylsiin työpäiviin ;-)

    VastaaPoista