x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Hellepäiviä

Huh hellettä! Lämpöä on tosissaan tässä piisannut hyvän aikaa, joten ulkoilut ja muut ovat jääneet aika minimiin. Aikaa on vietetty lähinnä parvekkeella (tai koirat ovat viettäneet, ihmiset eivät siellä auringossa pysty olemaan) makoillen ja aurinkoa ottaen.

Käytiin ostamassa Hipulle viime viikolla uusi panta ja kaapista kaivettiin vanha nahkahihna. Pentuvermeet kun alkoivat vähän naukua jo liitoksissaan! Nyt kaulassa on kiva Hurtan nahkapunospanta ja hihnana on tosiaan Hollolan nahkapajan perushihna. Hihnasta pitäisi vielä käydä lukko vaihtamassa, kun se on vähän aiemmin aukeillut. Meillä kun
tuo lenkkeily on aika pitkälti taajamassa kulkemista, on kiva panostaa käteviin ja hyviin peruslenkkivarusteisiin. Hippu on oppinutkin kävelemään tosi hyvin hihnassa, liikkuu siinä jopa paremmin kuin Elvi! Mitä nyt vähän vielä on hiomista siinä millä puolella tietä kuljetaan ja mihin loikitaan. Mutta muuten Hippu on hoksannut idean! :)

Hippu on myös opetellut maahanmenoa ja katsekontaktia. Etenkin ulos lähtiessä olemme harjoitelleet ovista kulkemista, vasta istumisen ja katsekontaktin jälkeen koirat saavat tulla rappuun tai ulos hissistä. Hyvin onnistuu :)

Parin viikon päästä Hipulla on sitten vihdoin rokotukset kunnossa ja voidaan alkaa rauhallisin mielin liikuskelemaan enemmänkin. Hippu ilmoitettiin myös pentukurssille, joka alkaa heinäkuun lopussa. Ohjelmaan kuuluu muutamia jo Hipun osaamia juttuja (kuten se maahanmeno), mutta myös sivulle istumista ja irtaantumista ohjaajasta. Näistä on sitten tulevaisuudessa hyötyä mahdollisessa toko- tai agilityharrastuksessa. On myös tosi kiva päästä treenailemaan muiden koirien kanssa, etenkin aloittaa sen opettelu kurssilla, ettei tee itse mitään virheitä. Sitten uskaltaa jo lähteä harjoittelemaan itsenäisesti ja tietää miten toimia kun koiralla kiinnostus lopahtaa tai muuta. Kurssi on kymmenen kerran pläjäys, joten sieltä toivottavasti jää jotain sekä ohjaajan että koiran mieleen. Ja kotona tietenkin harjoitellaan lisää :)

Tästä päivästä tulikin sateinen ja ilma viileni, joten tänään tohtii lähteä vähän illalla kävelemään. Ajateltiin käväistä taas Hipulle uudessa paikassa ja natiainen pääsee varmaan vähän juoksemaan vapaanakin :) Elvikin on varmaan tyytyväinen, kun ilma on vilpoisempi, vaikka sade onkin vähän ällöä.

Ja nyt vohvelikesteille, katsotaan kuinka paljon ahnepytty-Hippu kehtaa kerjätä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti