x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

... ja niitä loppukesän ajatuksia

Emma ryhdistäytyy ja kirjoittaa kuulumisia täältä päin! :)

Kesä alkaa vääjäämättä olla ohi ja kylmät syyssäät hyväksyttävä tosiasia. Se ei meitä toivottavasti kovin paljoa lannista harrastusrintamalla, vaikka näyttelytaukoa pidetäänkin.

Elokuun alussa oli tosiaan jo kauan odotettu erkkarireissu Kuopioon! Torstai-iltapäivänä pakattiin auto aivan täyteen tavaraa ja suunnattiin auton keula kohti Savoa. Elvi jätettiin matkalla hoitoon, ettei reppanan tarvitse viettää mökissä pitkiä päiviä yksin näyttelyporukkaa odotellen. Ja veikkaan, ettei se liiemmin myöskään olisi arvostanut kuuden göötin seuraa :D Saavuttiin majoitukseen iltamyöhällä ja osa porukasta olikin jo paikalla. Matkaan oli lähtenyt mielettömän kiva porukka; kasvissetä ( :D ) puoliskoineen, Hipun emä Peppi, A-pentueen narttu Mosse, Hipun veli Kössi omistajineen ja "pikkuveljensä" Paavon (C-pentueesta) kera, sekä Hipun toinen veli Tase omistajansa kanssa. Riemukas viikonloppu oli siis tiedossa :)

Tavoitteeksihan olimme asettaneet tälle viikolle edes yhden ERIn saaminen, näyttelymenestys kun viime aikoina ei ollut kovin kummoista.

Perjantaina oli aika suunnata ensimmäistä kertaa Sorsasalon raviradalle ja tiedossa oli KV-näyttely, jossa tuomarina oli kreikkalainen Stelios Makaritis. Hippu oli ihan kivalla tuulella, ja kulki kehässä ihan siedettävästi. Tuloksena oli tavoitteeksi asetettu JUN ERI ja sijoitus vielä, JUK4. Arvostelu oli hyvä!
"Quite nice type. Pleasing head & expression. Good head proportions. Nice ears, very nice neck. A bit upright shoulders. Quite nice upper arm. Excellent topline, croup. Good ribs, I prefer shorter loin. Need to improve front & rear movement."
Aikalailla siis sellaista tekstiä, jota itsekin olen ajatellut.

Saimme myös kasvattajaryhmän kasaan tuloksella KAS 3 KP :)

Lauantaina oli erkkarin vuoro, johon junnuluokan lisäksi olimme päättäneet ilmoittaa Hipun parikilpailuun veljensä Tasen kanssa. Tuomarina oli ruotsalainen Bo Skalin. Hippu oli ennen kehää aivan mahdoton, "keuli" hihnaa vasten ja kohelsi. Vähän jännityksellä menin kehään ja pöydällä vuoroa odottaessa onnistuin vielä saamaan lukon irti pannasta. Mitään ei onneksi ehtinyt tapahtua ja kehässä kaikki meni ihan kivasti. Kuvista päätellen Hippu ei edelleenkään osaa kävellä kunnolla, mutta ehkä se harjoittelulla vielä paranee. Tuloksena kuitenkin JUN ERI, sijoitusta ei 10 muun junnunartun joukossa hellinnyt.
"Feminint huvud, bra uttryck, trevlig temperament, bra hals som inte får bli längre, stark rygg, korrekta vinklar, står bra på sina tassar, lite lös i fronten i rörelse, bra päls o färg."

Parikilpailussa Hippu ja Tase eivät sijoittuneet, mutta yllättivät ainakin minut erittäin positiivisesti hyvällä käytöksellään. Hippu sisaruksineen ovat kaikki aika vilkkaita äitinsä tapaan ja parikilpailu olisi voinut päätyä täyteen katastrofiin :D

Kasvattajaryhmä saatiin taas kasaan, tuloksena KP ilman sijoitusta.

Sunnuntaina ennen kotiinlähtöä oli vuorossa vielä viimeinen KV, jossa oli tuomarina suomalainen Johan Juslin. Kaikki taisi olla jo vähän väsyneitä ja Hippu oli aika mahdoton kehässä. Maassa oli paljon hajuja, pari karkkiakin löysin kehästä, mutta eihän se kaikkea selitä. Nenä maassa mentiin melkein koko ajan ja seisominenkin oli välillä tosi hankalaa. Tulokseksi saatiin kuitenkin JUN ERI, ja tietenkin se "viides" sija viidestä nartusta ;)
"Sopusuhtainen narttu, jolla lyhyt rintakehä ja pitkä lanneosa, hyvät pään linjat, pehmeä välikäsi, litteät käpälät, hyvä ylälinja, pentumaiset liikkeet."

Kasvattajaryhmä saatiin hienosti kasaan vielä viimeisenäkin päivänä, tuloksena KAS 3.

Kokonaisuudessaan varsin onnistunut näyttelyreissu, koska tahansa lähdettäisiin uudelleen :) Porukka oli, kuten odotettiinkin, mahtava ja illat kuluivat rentoa yhteistä aikaa viettäen. Koirat tulivat superhyvin toimeen keskenään ja saivat touhuta ja leikkiä yhdessä koko viikonlopun. Suuret kiitokset vielä Jari-kasvissedälle, joka järkkäsit tämän kaiken ja muulle porukalle hyvästä seurasta :)

Elvi oli viihtynyt mainiosti hoitopaikassaan ja elellyt siellä vähän kuin kotona yksin ollessaan ;) Viestiä facebookissa "Elvi jäi kiinni siitä, että se oli alkanut elää herroiksi meidän poissa ollessa: vierashuoneen sängyn päiväpeitto oli aivan karvoissa ;)!"

Tämän näyttelyreissun loppupäätelmänä lienee, että ei auta muu kuin harjoittella sitä kävelemistä. Kunpa vain tietäisi miten... Seisominen sujuu onneksi jo aika hyvin. Aiotaan nyt pitää näyttelytaukoa jonkin aikaa, ehkäpä keväällä taas katselemme mitkä tuulet puhaltaa :)

Hieman kuvasatoa Kuopion reissulta. Jostain syystä kuvat ovat muuttuneet kummallisen sinisävyisiksi, mutta näkee niistä nyt jotain sentään :)


Ryhmärämä, eli Nordvillen porukka :)
Aki, Heidi ja Kössi, Jari ja Peppi, Tuomas ja Paavo,
Toni ja Mosse, Emma ja Hippu sekä Tiina ja Tase


Ei näin...

Hippu ja Tase, kuin kaksi marjaa :)

Kasvattajaryhmä sunnuntaina

Tässä syyskuun alussa käytiin sitten koirien kanssa Riihimäellä match showssa. Hippu lähti harjoittelemaan näyttelykäytöstä ja Elvi ihan vaan seuraneidiksi ja ihan omaksi ilokseen myös kehään.

Hippu osallistui pieniin aikuisiin saaden sinisen nauhan (parina sheltti), eikä sijoitusta sinisten kehässä tullut. Käytös oli taas vähän sellaista, että voihan huoh. Kehä oli hiekkapohjainen ja siellä epäilemättä oli taas kaikenlaisia herkkuja. Ihan hirveästi tuomari ei siis varmaan saanut nähdä sellaista "iloista yhteistyötä koiran ja esittäjän välillä" kun mulla kasvoi kasvamistaan sarvi otsaan ja Hippu vähän välitti mun muka-iloisista pyynnöistä ja kehuista.... :D Eli joo, me taas ehkä jäädään kotiin harjoittelemaan, ja Aki vie Hipun seuraavalla kerralla kehään...

Elvi sen sijaan räjäytti potin (ainakin meidän mittakaavassa :D) Akin kanssa isojen aikuisten kehässä. Se sai punaisen nauhan (parina nuori husky), tuomarin kommentilla "tänään kokemus voitti nuoruuden". Punaisten kehässä (15 koiraa yhteensä) Elvi oli tietenkin se viimeinen ulosheitetty ennen sijoitusta, eli "viides". Tuomari sanoi kuitenkin erittäin kauniisti, joka hälvensi harmistusta todella paljon! "Tämä on se ikävin vaihe joutua pois kehästä, mutta kiitos teille osallistumisesta. Tämä on varsin hurmaava persoona ja kaunis koira." Melkein tirahti tippa linssiin mulla kehän laidalla, Elvi niin topakkana ja tärkeenä taas kehässä, ihana mummonäätä <3

Kuvia ei mätsäristä otettu, oltiin niin kiireisiä händlereitä :D

Mitään muuta ihmeellistä tässä ei kai ole tapahtunut, agilitytreeneissä ollaan käyty Hipun kanssa ja viimeksi oli viimeiset treenit ennen talvikauden alkua. Huomenna on vielä jotkut syyskauden päättäjäiset, mutta sen jälkeen jäädää tauolle. Talvitreeneihin ei osallistuta, mutta ajattelin hommata Hipulle ihan vaan muutaman oman esteen kotitreenailua varten ;) Ja sitä näyttelyhommaa pitäs nyt vaan hioa, prkl...

No sehän vielä piti kertomani, että maanantaina käytiin Hipun kanssa luustokuvissa Kankaanpäässä ja kivat tulokset lähti ainakin Kennelliittoon. Toivotaan, että samanlaisia tulevat takaisinkin (ellei parempina ;)) ! Eli lonkat lähti A/A:na, kyynärät 1/0 ja selkä terve. Tässä nyt syksyn tai talven aikana käväistään vielä varmaan tutkimassa polvet ja silmät.

Vajaan parin viikon päästä suunnataan taas Hipun kanssa Viikkiin ihotautilääkärille. Kutina palasi taas erkkarin jälkeen eikä eliminaatiodieetti oikein näytä purevan :( Katsotaan mitä sitten seuraavaksi lähdetään tutkimaan...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti