x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Ulkoilua

Ainakin vielä saan aikaiseksi päivittää tätä heti, kun jotain kirjoitettavan arvoista tapahtuu ;)

Kävin tänään koirien kanssa ulkoilemassa oikein kunnolla. Ensin käytiin 45 minuutin lenkki pellolla, koirat saivat juosta vapaana :) Otin myös lelun mukaan, jonka perässä nuo juoksivat ihan hulluna. Tie oli onneksi aurattu, joten itse pääsin mukavasti kävelemään, koirat juoksivat vaihtelevasti pellolla ja tiellä. Hyvin saivat pahimmat virrat purettua :)

Olin sopinut kaverin kanssa pentutreffailusta kahden jälkeen, mutta kello oli vielä sen verran vähän, että ajattelin ottaa molempien koirien kanssa vähän treeniä muutaman viikon tauon jälkeen. Elvin kanssa otin seuraamista, liikkeestä seisomista ja maahanmenoja, sekä luoksetuloa. Elvin kanssa nyt tosiaan tehdään vaan omaksi iloksi, joten sillä nyt ei ole niin väliä vaikka tehtäis useita asioita samalla kertaa :) Huippusuorituksiin ei pyritä, kunhan koiralla on hauskaa. Elvi oli ihan super, tykkäs tehdä ja muisti nopsaan jutut joita ei oltu pitkään aikaan tehty. Hipun kanssa suunnitelmissa on nyt kevään aikana opettaa se sivulletulo, sekä luoksetulo eteen. Näyttelyseisomistakin pitää yhä harjoitella, koska ensimmäinen virallinen näyttely on jo kuukauden päästä! Hippu sai olla vapaana treenin aikana ja olipas muuten kiva olla ilman hihnaa! Se selvästi häiritsee Hippua, joten nyt ei ollut sitä sitten jaloissa pyörimässä :) Heti ensimmäinen sivulletulo onnistui ihan superhyvin, ja olin ihan hämmästynyt. Viimeksi kun koitettiin muutama viikko sitten, oli kauheen vaikee saada koira suoraan ja istumaan vielä. Nyt meni kaikki just niinkuin piti :) Vihjesanaa en siis ole edes vielä liittänyt, mutta eiköhän se tässä pikkuhiljaa. Muutama seisominen ehdittiin vielä ottaa, ennen kuin kaveri sitten jo tulikin paikalle.

Hippu pääsi tosiaan vähän leikkimään saksanpaimenkoirauros Yockel von Pfälzer-Hof, joka on ihan ipana vielä! "Jokeri" halusi tulla vähän sosiaalistumaan, joten Hippu on oikein oiva leikkikaveri siihen :) Käytiin vähän kävelemässä koirien kanssa ja jaksoivat ne hetken leikkiä, mutta sitten hajut veivät mennessään ja karvakorvat mennä tuhistivat pitkin lumipenkkoja. Viikon tai parin päästä pitäisi varmaan treffailla toiseen kertaan, että pikkupoika oppii leikkimään vähän toistenkin koirien kanssa :)

Koirat alko olemaan sen verran väsyneitä, että lähdettiin kotiin, mutta nyt Hipun kanssa on kiva jatkaa treenailuja, kun selvästi on ikä ja hetken tauko tehnyt hyvää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti