x-rotunarttu Elvi s. 04.01.2005

länsigöötanmaanpystykorvanarttu Nordville Bilberry "Hippu" s. 07.03.2011

länsigöötanmaapystykorvauros Nordville Eric Clapton "Elmo" 28.07.2013

...ja kotiväkensä Emma ja Aki.

tiistai 1. marraskuuta 2011

Näyttelykertomuksia

Tää on kyllä aina just niin tätä; aloittaa blogin ja sitten ei vaan saa aikaiseksi kirjoitella kuulumisia. Josko sitä taas yrittäisi vähän päivitellä :)

Syksy on jo pitkällä ja pikkukoirasta on kasvannut jo aikamoinen pötkylä! Elvistä ja Hipusta on tullut ylimpiä ystävyksiä, päikkärit ja yöunet nukutaan vierekkäin ja lenkillä ei välillä leikistä tulisi lainkaan loppua.

Pentukurssia on jäljellä kaksi kertaa. Muutamia kertoja on jäänyt meidän juttujen takia välistä ja muutamia on peruttu huonon ilman vuoksi. Sateessa ei olisi kovin kivaa treenaillakaan, vaikka Hippua se ei pahemmin näytä haittaavan. Kurssin aikana ollaan opeteltu kontaktia, maahanmenoa, eteenmenoa, iloista luoksetuloa ja edelleen paljon paljon kontaktia. Vielä olisi jäljellä ainakin sivulle tulo. Suunnitelmissa on, että näitä opittuja juttuja jäädään harjoittelemaan talveksi ja omatoimisesti opetellaan myös paljon muuta kun alkuun ollaan päästy. "Eskarikurssille" mennään sitten taas ensi keväänä kun säät alkavat lämmetä :) Suunniteltiin myös, että voisi alkaa katselemaan josko täälläpäin olisi agilityryhmissä tilaa.

Nyt syksyn aikana Hippu on päässyt vähän maistelemaan näyttelyelämää. 25.9. oli Tampereen pentunäyttely, jossa oltiin kera kolmen sisaruksen (yksi sisko ja kaksi veljeä), sekä yhden ruotsintuontiuroksen kanssa. Siskolikka vei voiton, mutta itse olimme tyytyväisiä arvosteluun ja pikkukoiran käytökseen.

Saara Sampakosken arvostelu:
"Feminiininen 6kk narttupentu. Hyvä pää ikäisekseen. Hyvä rintakehä ikäisekseen. Oikea-asentoiset sopivan voimakkaat raajat. Tasapainoiset kulmaukset. Antaa tänään hiukan takakorkean vaikutelman. Liikuu tasapainoisesti, joskin vielä pentumaisen löysästi. Miellyttävä luonne. Esitetään ja esiintyy erinomaisesti."
PEK2 KP

16.10. käytiin koittamassa match showta Loimaalla ja menestystä tulikin Mies ja koira-kehässä. Kahdeksasta koirakosta Aki ja Hippu olivat toisia! Hippua kehuttiin hyvin liikkuvaksi ja Aki esitti koiran erinomaisesti :) Pentuluokassa Hippua ei ilmeisesti enää oikein kiinnostanut ja se nuuhkutteli suurimmaksi osaksi kehän mattoja. Meidät käteltiin sinisten ryhmäkehästä ulos, mutta ei sentään ekana! Kotiintuomisina oli sitten jos jonkinlaista ruusuketta ja puruluuta :)

29.10. kävimme katselemassa jo suuren maailman meininkejä; Seinäjoki KV kutsui! Mukana oli kasvattaja, pari sijoituskoiraa sekä toisen sijoituskoiran omistaja. Reissu oli tositosi mukava ja mikäs sen mukavampaa kerrottavaa kotiväellä, kuin PEK1 KP ROP-pentu :) !

Tuomari Per-Harald Nymarkin (Norja) antama arvostelu:
"7kk vanha narttu. Rotutyypillinen pää, ikäisekseen hyvä ilme ja runko. Hyvä luusto. Hyvät kulmausket kauttaaltaan raajoissa. Hyvä turkki ja temperamentti. Hyvät liikkeet, sivuilta hieman pyöreät. Erinomainen karvanlaatu."

Kokonaisuudessaan saadaan siis olla todella tyytyväisiä näihin tuloksiin :) Junnuluokkiin mennään varmaan vasta keväämmällä, kun täällä lähelläkin järjestetään ryhmänäyttelyitä. Osallistumisoikeus junnuluokkiin alkaisi jo joulukuun alussa, mutta ehkä annetaan Hipun hetki vielä kasvaa ja harjoitellaan ajan kanssa myös seisomista ja esiintymistä.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...

Photobucket
Pikkukoira tarmokkaana kasvattajaryhmän kehässä Tampereella

Photobucket
Illalla reipasta mannekiinia väsytti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti